A segítő szakember is mehet segítő szakemberhez?

Ivadi-Papp Erzsébet, jóga oktató, coach, Petty idő magadra workshopok

Meséltem nektek, hogy talán nem lesz több személyes workshopom idén. Itt a történet eleje, mert a végét még én sem tudom!

A tavalyi évem szava a VÁLTOZÁS volt: eladtam a cégem, munkanélküli lettem, külföldre költöztem, coach lettem, magam mögött hagytam kapcsolatokat és üdvözöltem az ismeretlent. Szerintem a változás az egy tökéletes szó a 2023-as évre. Persze, ott van mellette a hála, az erő és az építkezés, a tanulás és a bátorság, a gyógyulás és a segítség, de a változás a fő jellemzője, ami számomra minden mást is magába szív. 

Amikor terveztem az idei évet, akkor szerettem volna, hogy az idei évem szava a BEILLESZKEDÉS legyen. Hiszen ide be szeretnék illeszkedni. Otthon minden magától értetődő volt. Van munkám, van hol laknom, van pénzem, vannak ismerőseim, vannak barátaim, vannak koncertek, mozi és színház. Minden van. Mindenkinek értem minden szavát. Tudom, hogy hogy működik a kulturális közeg és otthonosan mozgok a TV macitól a vasárnapi húslevesig mindenben. 

Most úgy érzem itt magam, mint aki hatost dobott a játékban és itt lehet, de nem tudok mit kezdeni magammal. Csodálatos a hely. Tiszta a levegő, közel az erdő, csend van. Jó fej emberekkel találkozom, van szabadidőm, de valami nem stimmel. 

Igazán sosem voltam alkalmazott. Amióta felnőttem és valahogy ijesztő is a helyzet, hogy elköteleződjek egy munkahelyen. Miközben éveken keresztül arra vágytam, hogy 16:00-kor letehessem a tollat és másnap reggelig fel se kelljen vennem.

Nagyon szeretem, amit csinálok újra vállalkozóként. A coachingot is, de a személyes workshopokat a jógával a szívem csücskében tartom és egy cuki kiscica sem tudná onnan kipiszkálni. Működik is, tele van a szívem a kapcsolódásokkal veletek. 🙂 Otthon vagyok ebben a segítő munkában.

De hogy lesz így beilleszkedés Ausztriában? 

Kaptam egy lehetőséget – talán, hogy dolgozzak itt, ami blokkolná a szombatjaim októbertől, tehát nem tudnék hazautazni a workshopok miatt. Ez a munka persze fontos a pénz miatt is, de a legjobb lenne, hogy kapcsolódhatnék helyi emberekkel németül. Emberek között lehetnék, benne lennék az osztrák körforgásban, de kikerülnék egy időre – a próbaidőre mindenképp – a személyes segítő magyarországi körforgásomból.

Még nincsen döntés a részemről sem és a munkaadó részéről sem. De azt hiszem mindketten oda húzunk, hogy legyen közös munka. Fogok beszélni coach-csal is a témában, mert egy magam nehezen jutok dűlőre, hogy valójában merre is szeretnék tartani. A segítő szakembereknek is szüksége van arra, hogy hátrébb lépjenek és valaki fogja a kezüket, amikor messziről nézik magukat. Járok szupervízióra egy coachhoz és vele fogok erről is beszélgetni. Remélem tisztábban fogok utána látni. 🙂

Ha belevágok az alkalmazotti életbe itt, akkor pedig lesz online workshop és online klub, szabadon beszélgetni egymással, sok tartalom, videó. Valamint MEGÍGÉREM, hogy minden alkalmat megragadok arra, hogy legyen személyes workshop így is majd VELETEK!

Addig pedig még 3 hely van a HATÁRHÚZÁS workshopra! Nagyon jó lesz, gyere gyere! 🙂

Rengeteg dolgot tudnék még írni, de abban sem vagyok biztos, hogy idáig eljutott valaki az olvasásban. 🙂

Jó, hogy itt vagy!




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük