Tapasztalataink és élményeink megosztása egymással segíthet minket az utunkon?

Szerintem egymás történeteiből épp olyan sokat tudunk tanulni, mint a saját megéléseinkből, ezért szeretem részletesen elmesélni, hogy mi történt velem vagy épp milyen érzéseim voltak egy coaching gyakorlat során. . 

A coach képzésen minden egyes tanult gyakorlatot kipróbáltunk egymáson vagy az oktató bemutatta egyikünkön. 

Az egyik utolsó alkalmon volt, amikor az egyik gyakorlathoz – ismerve az utam – az oktató engem kért fel és én nagyon szívesen vállaltam az ügyfél szerepét a csoport előtt. Ekkor még nem tudtam, hogy szinte végig sírni fogok.

A téma, amivel dolgoztunk, hogy maradjak-e akkor akkori vállalkozói létemben vagy kezdjek el egészen mással foglalkozni, esetleg alkalmazott legyek..

A gyakorlat lényege az volt, hogy meg kellett állnom a térben, amivel kijelöltem egy semleges területet. Innen ellépve jobbra volt az az élet, amit akkor éltem gyógyszertárvezetőként. Balra pedig egy új vállalkozás vagy elkezdeni valahol dolgozni. 

Először a jobb oldalon kezdtem. Megkérdezte a coach, hogy hogy érzem magam, de nem tudtam elmondani, mert elkezdtem sírni. Végigfutott az agyamon, hogy miben is élek. Akkor már tisztában voltam teljesen a kiégésemmel, így végtelenül ijesztő volt minden egyes gondolat. Elképzelhetetlen volt, hogy úgy töltsek ebben a pozícióban még időt, hogy nem látom tisztán a végét. Az éreztem, mintha egy elefánt ülne a mellkasomon. Egy gyakorlatban, ahol csak el kellett képzelnem valamit. Elég ijesztő. 

Majd kérte, hogy lépjek a bal irányba. Itt éreztem a nyugalmat, hogy nem kell más főnökének lennem, mindent megoldanom, állandó készenlétben lennem és a azonnal elmúlt a mellkasi nyomásom is. 

A mentális egészségem érdekében, ekkor már régóta tárgyaltam – több emberrel is – a patika eladásának ügyében. Tehát tudtam mit akarok, de nem láttam a végét, ami gyakran pánikot okozott még nálam. Egy évig kell még ebben élnem vagy csak pár hónap lesz? Végig tudom csinálni? 

Innen nézve, ahol most ülök nagyon jó döntést hoztam akkor. Kicsit későn, mert nem kellett volna elmennem a falig, de legalább volt lehetőségem és bátorságom elengedni a biztosat és elkezdeni felépíteni azt, amit szívből tudok csinálni. 

Ez a gyakorlatot – természetesen – nem csak munka ügyekben használjuk a coaching folyamatban. Lehet egy „baráti” kapcsolat, párkapcsolat, költözés, családi viszonyok példája is jobb illetve bal oldalon. 

Szóval egy-egy gyakorlatnak óriási hatással lehet a jövődre. Elindíthat folyamatokat és felnyithatja a szemedet a saját életed és érzéseid nézve. Ettől működik a coaching, ami kérdésekkel fogja a kezed egy témában és együtt nézünk a jövőbe veled! 

Jó, hogy itt vagy!




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük